Przyprawa-pieczony indyk

Przyprawa-pieczony indyk
Pieczony indyk z przyprawami jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 40 porcjami. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogie danie główne dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka pikantnego sosu, indyka, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przyprawa-pieczony indyk, Przyprawa-Pieczony kurczak z dwoma sosami, oraz Lisu Spice-Pieczona Wieprzowina.

Instrukcje

1
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Usuń podroby i szyję; Zapisz na pikantny sos. Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
3
Jeśli farsz indyka: tuż przed pieczeniem, umieścić indyka na powierzchni roboczej od strony piersi w dół; lekko wypełnić jamę szyi opatrunkiem. Doprowadzić skórę szyi do zakrycia otworu. Za pomocą metalowego szpikulca przymocuj skórę szyi do pleców, nawlekając szpikulec kilka razy przez skórę szyi i pleców. Obrócić indyka i luźno zapakować jamę ciała opatrunkiem. Jeśli indyk ma przymocowany ogon, włóż ogon do jamy. Jeśli jest wystarczająco dużo skóry, aby zachodzić na otwór, nawlecz metalowy szpikulec kilka razy, aby zamknąć. Lekko związać końce pałeczek luźno razem z bawełnianym sznurkiem, aby nie rozprzestrzeniać się od siebie lub pozostawić rozwiązane, aby ciepło łatwiej docierało do stawów udowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Umieścić resztki opatrunku w naczyniu do pieczenia. Kiedy indyk jest około 30 minut od zrobienia, piec dodatkowy dressing, przykryty, w piekarniku 325 lub 350 do gorąca (co najmniej 150 W Środku), o 40 minut na 8 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Natrzyj indyka oliwą. Rub mieszankę przypraw równomiernie na skórze i wewnątrz szyi i jam ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
6
Umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w patelni do pieczenia o wymiarach 12 na 17 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
7
Piec w piecu regularnym lub konwekcyjnym 325, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości zarejestruje 160, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Przełożyć ugotowanego indyka na półmisek. Jeśli ptak został wypchany, włóż termometr do środka opatrunku. Powinien czytać co najmniej 160, aby być bezpieczne dla bakterii. Nie pozwól, aby farsz siedział w ptaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Wytnij sznurek z nóg.
10
Usunąć jamę ciała zamykającą szpikulec. Zgarnij sos do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Przeciąć skórę w jamie szyi, wyjąć opatrunek i dodać do miski. Jeśli temperatura była niższa niż 160, podgrzać opatrunek w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), często mieszając, aby równomiernie rozprowadzić ciepło, aż do 160 w całym. Przykryj i utrzymuj ciepły opatrunek. Trzymaj indyka w cieple i odstaw 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Pokroić indyka. Jeśli uda są nadal lekko różowe na stawie, połóż uda na płytce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), aż różowy zniknie, od 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
14
Chiński pięć przypraw Rub: w małej misce, wymieszać 1 łyżkę mielonego imbiru, 1 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1 łyżeczka rozdrobnionego anyżu lub nasion kopru włoskiego i 1/2 łyżeczki mielonych goździków. (Lub użyć 2 łyżki Chińskiej mieszanki pięciu przypraw.) Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Goździki MieloneGoździki Mielone
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin2 łyżki Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia I Więcej Na Pergamin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Jamaican Jerk Rub: w małej misce, wymieszać 1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 1 łyżeczka każdej ziemi ziele angielskie, suszony tymianek, cayenne, i pieprz; i 1/2 łyżeczki cebuli w proszku. (Lub użyć 2 łyżki jamajskiej mieszanki jerk.) Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie MieloneZiele Angielskie Mielone
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Suszony TymianekSuszony Tymianek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Provenal Rub: w małej misce wymieszaj 2 łyżeczki każdego pokruszonego suszonego rozmarynu i suszonego tymianku i 1 łyżeczkę każdego suszonego przetartego szałwii i suszonej lawendy (lub więcej szałwii). (Lub użyć 2 łyżki mieszanki ziół provenal.) Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia PrzetartaSzałwia Przetarta
Rozmaryn SuszonyRozmaryn Suszony
Suszony TymianekSuszony Tymianek
6 Szklanek Lub Cukier6 Szklanek Lub Cukier
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Red Curry Rub: w małej misce, wymieszać 2 łyżeczki chili w proszku; 1 łyżeczka każda mielona kolendra, mielony imbir i cayenne; 3/4 łyżeczka mielonego kminku; i 1/4 łyżeczka mielonej kurkumy. (Lub użyć 2 łyżki czerwonego curry.) Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
KurkumaKurkuma
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Kminek MielonyKminek Mielony
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
18
Southwest Chili Rub: w małej misce, wymieszać 1 łyżka ziemi ancho lub California chili i 1 łyżeczka każdy mielony kminek, mielone chipotle chili lub cayenne, i suszone oregano. (Lub użyj chili w proszku lub południowo-zachodniej mieszanki chili.) Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Suszone OreganoSuszone Oregano
Kminek MielonyKminek Mielony
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia7
Magazyn