Przegrzebki z kalafiorem, suszonymi wiśniami i kaparami
Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,22 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, przegrzebki morskie, różyczki kalafiora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z kalafiorem, kaparami i rodzynkami, Przegrzebki Z Puree Z Kalafiora, Pietruszką I Kaparami, oraz Przegrzebki Z Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować różyczki kalafiora w dużym garnku wrzącej osolonej wody do miękkości, o 6 protokół.
Odcedzić i przenieść kalafior do miski.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodaj szpinak i wrzucić, aż tylko zwiędnie, ale nadal jasnozielony, o 3 protokół.
Przelać szpinak na sito ustawione nad dużą miską i dobrze odcedzić. Rezerwowy garnek. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w garnku.
Dodaj połowę szalotki; saute 1 minutę.
Kalafior posypać cynamonem, solą i pieprzem.
Dodaj do garnka i wrzucić do herbu.
Dodać szpinak i wrzucić do ogrzania przez, o 3 protokół. Warzywa podzielić na 6 talerzy.
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w średniej patelni na dużym ogniu.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Dodaj do patelni; sear aż tylko nieprzezroczyste w środku, o 2 minut na stronę.
Umieść 1 przegrzebek na każdym talerzu. Roztopić masło w tej samej patelni.
Dodaj połowę szalotki i Ostatnie 3 składniki. Gotować, aż masło zacznie brązowieć, o 4 protokół. Łyżka na przegrzebki i służyć.
Jasne smaki owoców i miodu dobrze łączą się z tymi trzema słonymi mezami. Spróbuj Boutari 2005 "Kallisti" (Santorini, 24 Dolary).
W porcji: 229 kalorii ,19g tłuszczu (8G tłuszczów nasyconych), 36mg cholesterolu, 254g sodu, 11g węglowodanów, 3G błonnika, 6G białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.