Przegrzebki z kalafiorem, suszonymi wiśniami i kaparami

Przegrzebki z kalafiorem, suszonymi wiśniami i kaparami
Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,22 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, przegrzebki morskie, różyczki kalafiora i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z kalafiorem, kaparami i rodzynkami, Przegrzebki Z Puree Z Kalafiora, Pietruszką I Kaparami, oraz Przegrzebki Z Kaparami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować różyczki kalafiora w dużym garnku wrzącej osolonej wody do miękkości, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić i przenieść kalafior do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj szpinak i wrzucić, aż tylko zwiędnie, ale nadal jasnozielony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
5
Przelać szpinak na sito ustawione nad dużą miską i dobrze odcedzić. Rezerwowy garnek. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj połowę szalotki; saute 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
9
Kalafior posypać cynamonem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
CynamonCynamon
PieprzPieprz
SólSól
10
Dodaj do garnka i wrzucić do herbu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać szpinak i wrzucić do ogrzania przez, o 3 protokół. Warzywa podzielić na 6 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzpinakSzpinak
12
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w średniej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
14
Dodaj do patelni; sear aż tylko nieprzezroczyste w środku, o 2 minut na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Umieść 1 przegrzebek na każdym talerzu. Roztopić masło w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Dodaj połowę szalotki i Ostatnie 3 składniki. Gotować, aż masło zacznie brązowieć, o 4 protokół. Łyżka na przegrzebki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
1
Jasne smaki owoców i miodu dobrze łączą się z tymi trzema słonymi mezami. Spróbuj Boutari 2005 "Kallisti" (Santorini, 24 Dolary).
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
MiódMiód
2
W porcji: 229 kalorii ,19g tłuszczu (8G tłuszczów nasyconych), 36mg cholesterolu, 254g sodu, 11g węglowodanów, 3G błonnika, 6G białka
3
Dane Żywieniowe
4
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn