Przegrzebki morskie z wermutem
Przegrzebki morskie z wermutem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 14 minut. Jeśli masz karczochy serca w wodzie, kapary, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Przegrzebki z puree z grochu i sosem Wermutowym, oraz Przegrzebki cielęce z kaparami, wermutem i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 zwoje patelni oliwy z oliwek, około 2 łyżki stołowe i posiekane szalotki na patelni. Gotować szalotki w oleju minutę lub tak, dodać karczochy serca i wrzucić do ogrzania. Karczochy doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z natką pietruszki i kaparami.
Karczochy przenieść do naczynia do serwowania.
Wytrzyj patelnię i wróć do ciepła, podnosząc trochę ciepło. Osuszone i przycięte przegrzebki doprawić solą i pieprzem.
Dodać 1 obrót oliwy z oliwek do bardzo gorącej patelni i natychmiast umieścić przegrzebki na patelni. Sear przegrzebki w jednej warstwie, powodując ich karmelizacji, 2 minuty z każdej strony.
Dodaj wermut na patelnię i ugotuj alkohol, 1 do 2 minut. Ułóż przegrzebki w wermucie na wierzchu karczochów i służyć.