Przegrzebki i szparagi smażone

Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego, bezmlecznego i peskatariańskiego ? Smażone przegrzebki i szparagi mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 442 kalorii , 21 g białka i 5 g tłuszczu . Za 2,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu, przepis ten zajmuje około 20 minut . Mieszanka ryżu, zielonej cebuli, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 58% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to: Przegrzebki glazurowane sosem sojowo-imbirowym z smażonymi warzywami , Szparagi smażone z sosem z czarnej fasoli orazWołowina smażona z brokułami i chili czosnkiem .
Instrukcje
Umieść szparagi w rondlu i zalej wodą; doprowadź do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiąco-miękkie; odcedź i odstaw. W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, bulion i sos sojowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; odstaw.
Na dużej patelni lub woku z powłoką zapobiegającą przywieraniu podsmaż przegrzebki, grzyby i czosnek na oleju rzepakowym, aż przegrzebki będą nieprzezroczyste, a grzyby miękkie. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej; dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje.
Dodaj szparagi, pomidory, cebulę, olej sezamowy i pieprz; podgrzej.