Przegrzebki cytrynowe z sałatką z grejpfruta, pomarańczy i rukoli
Przegrzebki cytrynowe z grejpfrutem, pomarańczą i sałatką z rukoli to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 2G białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, rukoli, przegrzebki morskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z różowego grejpfruta i rukoli, Sałatka z różowego grejpfruta, awokado i rukoli, oraz Sałatka z rukoli, różowego grejpfruta i orzecha włoskiego.
Instrukcje
Rozgrzej grilla do wysokości.
Podczas gdy grill jest ogrzewanie, umieścić przegrzebki w misce i dodać sok z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, i sól i pieprz. Wrzucić i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Podczas gdy przegrzebki są marynowania, wyciąć skórę i biały rdzeń off grejpfruta i pomarańczy. Za pomocą małego ostrego noża wyciąć segmenty, trzymając owoce nad miską, aby złapać soki.
Umieścić segmenty w drugiej misce. Wyciśnij membrany nad miską soku, aby uzyskać dodatkowy sok. Doprawić sok solą i pieprzem do smaku, a następnie ubić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek. Odstaw obie Miski na bok.
Nawlecz 3 przegrzebki na każdym z czterech szaszłyków, pozostawiając trochę miejsca między nimi na równomierne gotowanie.
Dobrze posmarować ruszt grillowy i ułożyć szaszłyki na ruszcie. Grill, aż przegrzebki są tylko gotowane przez, 2 minut na stronie.
Rukolę podzielić na cztery duże talerze sałatkowe.
Skropić go lekko sosem cytrusowym, a następnie ułożyć na wierzchu segmenty grejpfruta i pomarańczy.
Umieść 3 grillowane przegrzebki na środku każdego talerza.
Udekorować natką pietruszki i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;