Przegrzebki Curry ze szpinakiem
Curry przegrzebki ze szpinakiem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz krem, szpinak, curry i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Smażony makaron Curry ze szpinakiem i przegrzebkami, Przegrzebki Morskie Curry, oraz Przegrzebki curry z pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie mięknąć, o 3 protokół. Zamieszać w curry i gotować przez 1 minutę.
Przenieść mieszankę cebuli do blendera i dodać pastę pomidorową, bulion i śmietanę. Puree aż będzie gładkie. Odstawić sos na patelnię.
Doprowadzić sos curry tylko na wolnym ogniu. Wymieszać ze szpinakiem i przegrzebkami. Dusić, pokryte, aż przegrzebki są po prostu zrobić, 5 do 7 protokół.
Alternatywy dla ryb: łuskane krewetki średnie byłoby pyszne gotowane na wolnym ogniu w sosie curry. Można również użyć przegrzebki Zatoki zamiast większych przegrzebki morskie, w którym to przypadku skrócić czas gotowania do trzech minut.
Rekomendacja win: Sauvignon blanc to idealny wybór do tego dania. Jego kwasowość będzie dobrze ze szpinakiem i działa pięknie zarówno łagodne curry i przegrzebki. Znajdziesz tu dobre możliwości z wielu kontynentów: spróbuj butelki z Kalifornii, Nowej Zelandii lub RPA.