Pruskie Paluszki Chlebowe Owinięte Liśćmi
Pruskie paluszki chlebowe zawinięte w liście mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, maślankę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś Owinięty Liściem Laurowym, Paluszki Chlebowe Zawijane Boczkiem, oraz Szynki Chlebowe Zawijane Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć liście buraka. Pat pozostawia suche i odstawić.
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z maślanką i 1/2 łyżeczki soli. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki chlebowej i mąki uniwersalnej do mieszaniny maślanki; wymieszać, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 x 4 cale na lekko posypanej mąką powierzchni.
Wytnij prostokąt w poprzek na 12 (1-calowe) paski. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), owiń liść wokół środka każdego paska ciasta, zaczynając od końca łodygi. (Końce paluszków chlebowych nie powinny być przykryte liściem.)
Ułóż paluszki chlebowe, końcówki liści w dół, na blasze pokrytej pergaminem.
Pieczywo posmarować roztopionym masłem, posypać koszerną solą. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec pałeczki chlebowe w 375 przez 35 minut lub aż rumiane na dole i lekko rumiane na górze.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Podawać z kwaśną śmietaną, w razie potrzeby.