Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille

Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille
Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 520 kalorii, 56g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pomidory, wino, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille, Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, oraz Zupa rybna z chlebem i Rouille.

Instrukcje

1
Umyć pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Gotować pory, cebula kopru włoskiego, marchew, seler, i czosnek w oleju z herbes de Provence, liście laurowe, cayenne, szafran,1 łyżka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu w 8-quart ciężki garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Koper WłoskiKoper Włoski
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SzafranSzafran
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Podczas gdy mieszanka warzywna gotuje, pokrój ryby w poprzek na długości od 2 do 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Dodaj pomidory, Wino i skórkę do mieszanki warzywnej i zagotuj, a następnie gotuj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj rybę, wodę i pastę pomidorową i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ryba całkowicie się rozpadnie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Ułóż plastry bagietki w 1 warstwie na blasze do pieczenia i piecz do złotego koloru i dokładnie wysuszonego, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Przerzuć zupę przez młyn spożywczy do dużego ciężkiego garnka, odrzucając ciała stałe. Podgrzej zupę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Kopiec rouille na grzankach i umieścić 1 w dnie każdej miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
10
Wlać zupę wokół grzanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)
1
Zupa, bez rouille i grzanek, może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, odsłonięta, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryta. Podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Cebulki (tylko Biała Porcja)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia93
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn