Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 520 kalorii, 56g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pomidory, wino, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille, Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, oraz Zupa rybna z chlebem i Rouille.
Instrukcje
1
Umyć pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2
Gotować pory, cebula kopru włoskiego, marchew, seler, i czosnek w oleju z herbes de Provence, liście laurowe, cayenne, szafran,1 łyżka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu w 8-quart ciężki garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Koper Włoski
Słonina Wieprzowa
Słonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Szafran
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Zupa, bez rouille i grzanek, może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, odsłonięta, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryta. Podgrzać przed podaniem.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.