Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 520 kalorii, 56g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pomidory, wino, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Prowansalska zupa rybna z szafranem Rouille, Zupa Rybna Warzywna Z Rouille, oraz Zupa rybna z chlebem i Rouille.
Instrukcje
1
Umyć pory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2
Gotować pory, cebula kopru włoskiego, marchew, seler, i czosnek w oleju z herbes de Provence, liście laurowe, cayenne, szafran,1 łyżka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu w 8-quart ciężki garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Koper Włoski
Słonina Wieprzowa
Słonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Szafran
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
(albo Zwykłe)
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Podczas gdy mieszanka warzywna gotuje, pokrój ryby w poprzek na długości od 2 do 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Dodaj pomidory, Wino i skórkę do mieszanki warzywnej i zagotuj, a następnie gotuj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Lub Białe, Przekrojone Na Pół
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj rybę, wodę i pastę pomidorową i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż ryba całkowicie się rozpadnie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
7
Ułóż plastry bagietki w 1 warstwie na blasze do pieczenia i piecz do złotego koloru i dokładnie wysuszonego, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Cukierki W Czekoladzie
8
Przerzuć zupę przez młyn spożywczy do dużego ciężkiego garnka, odrzucając ciała stałe. Podgrzej zupę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karton Kremowej Zupy Z Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
9
Kopiec rouille na grzankach i umieścić 1 w dnie każdej miski zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Karton Kremowej Zupy Z Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mały Bakłażan (ok. 0,5 Kg), Obrany I Pokrojony W Kostkę
10
Wlać zupę wokół grzanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Karton Kremowej Zupy Z Dyni
1
Zupa, bez rouille i grzanek, może być wykonana 2 dni wcześniej i schłodzona, odsłonięta, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryta. Podgrzać przed podaniem.
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.