Prowansalska Faszerowana Cukinia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj prowansalskiej nadziewanej cukinii. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mięsisty boczku, oliwa z oliwek, oliwki calamatan, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cukinia Prowansalska, Cukinia Pomidor Prowansalski, oraz Zupa Z Soczewicy Prowansalskiej.
Instrukcje
Wytnij cienki plasterek z wierzchołków cukinii i rezerwy. Za pomocą małej łyżki wyjąć miąższ i drobno posiekać. Przyprawić cukinię solą i pieprzem i odwrócić do góry nogami, aby odcedzić przez 15 minut. Ustaw kubki z prawej strony na blasze do pieczenia i piec przez 20 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni.
Dodać boczek i gotować na małym ogniu, aż tłuszcz jest renderowany, o 4 protokół.
Dodaj cebulę, papryka i czosnek, przykryć i gotować, aż zmiękną, o 8 protokół.
Dodać mieloną wieprzowinę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie małym ogniu, rozbijając mięso, aż będzie w większości białe.
Dodać bakłażana i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 5 protokół.
Dodać posiekaną cukinię i gotować przez 10 minut dłużej.
Zdjąć z ognia i wymieszać z bułką tartą, oliwkami, bazylią, parmezanem, suszonymi pomidorami i tymiankiem.
Nadzienie ułożyć w miseczkach z cukinią, przykryć pokrywkami i piec w piekarniku przez 50 minut.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.