Prosta parmigiana z kurczakiem

Prosta parmigiana z kurczakiem
Prosta parmigiana z kurczakiem wymaga około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 573 kalorie, 44 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 3,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Kilku osobom bardzo smakowało to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i kup bułkę tartą, połówki piersi kurczaka, parmezan i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Melanzane alla Parmigiana – parmigiana z bakłażanem, Melanzane alla Parmigiana – parmigiana z bakłażanem i Melanzane alla Parmigiana – parmigiana z bakłażanem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść średnią blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pomidorki śliwkowe, Pokrojone Na 12 Plasterków2 Małe Pomidorki śliwkowe, Pokrojone Na 12 Plasterków
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar
2
Wlej jajko do małej, płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas (z Puszki), Rozgnieciony I OdsączonyAnanas (z Puszki), Rozgnieciony I Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 3 1/2 Funta Pieczeni Z Polędwiczki Wieprzowej, Z Pozostawioną Tłustą Czapeczką1 3 1/2 Funta Pieczeni Z Polędwiczki Wieprzowej, Z Pozostawioną Tłustą Czapeczką
3
Umieść bułkę tartą w osobnej, płytkiej misce. Zanurzaj kurczaka w jajku, a następnie w bułce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Plasterków Prosciutto, Pokrojonych W średnio Cienkie Plasterki (do Zawinięcia Burgerów)6 Dużych Plasterków Prosciutto, Pokrojonych W średnio Cienkie Plasterki (do Zawinięcia Burgerów)
2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia
Opcjonalnie Posiekana świeża Pietruszka I Dodatkowo Posiekana świeża MiętaOpcjonalnie Posiekana świeża Pietruszka I Dodatkowo Posiekana świeża Mięta
Ananas (z Puszki), Rozgnieciony I OdsączonyAnanas (z Puszki), Rozgnieciony I Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 3 1/2 Funta Pieczeni Z Polędwiczki Wieprzowej, Z Pozostawioną Tłustą Czapeczką1 3 1/2 Funta Pieczeni Z Polędwiczki Wieprzowej, Z Pozostawioną Tłustą Czapeczką
4
Połóż panierowanego kurczaka na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku przez 40 minut lub do momentu, aż przestanie być różowy i sok będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pomidorki śliwkowe, Pokrojone Na 12 Plasterków2 Małe Pomidorki śliwkowe, Pokrojone Na 12 Plasterków
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar
5
Wlej 1/2 sosu do makaronu do naczynia do pieczenia o wymiarach 7 x 11 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jednodniowa Chała W KostceJednodniowa Chała W Kostce
6
Połóż kurczaka na sosie i przykryj pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia2 łyżki Niesolonego Masła, Miękkiego, Do Natłuszczenia
(rezerwowe Chipotle)(rezerwowe Chipotle)
7
Posypujemy mozzarellą i parmezanem i wstawiamy ponownie do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Wiejska Z KentuckySzynka Wiejska Z Kentucky
7 Do 9 łyżek Wody7 Do 9 łyżek Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar5 łyżek Posiekanego Sera Cheddar

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Wino Barbera

Chianti, Montepulciano i wino Barbera to moje ulubione dania z kurczaka z parmezanem. Kiedy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnio treściwym czerwonym winem. Jako że jest to danie włosko-amerykańskie, my sięgnęliśmy po włoskie wina. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn