Prosciutto-zawinięty Halibut z dyni letniej
Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz crème fraîche, liście tymianku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Prosciutto-zawinięty halibut z sosem maślanym z szałwii, Halibut zawinięty w Prosciutto z brukselką i kapustą kuskus, oraz Grillowany halibut i Kabaczek z pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej pozycji i podgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średniej patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w kostkę squash i gotować potrząsając patelnię często aż warzywa zmiękną niektóre, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i ½ łyżeczki liści tymianku. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Rozłóż 5 plastrów prosciutto obok siebie i nakładaj się na siebie w poprzek mniej więcej w połowie drogi.
Połóż drugi rząd z pozostałymi plastrami na dole pierwszego, również nakładając się na około 1 cala. Powinieneś mieć solidny prostokąt plastrów prosciutto około 6 x 11 cali.
Ułóż jeden z kawałków filetu w poprzek na dnie plasterków prosciutto. Na prosciutto wlać crème fraîche tuż nad nim, a następnie posypać 3 łyżkami mieszanki squasha na crème fraîche, a następnie skórkę z cytryny.
Pozostały kawałek ryby połóż tuż nad dynią i crème fraîche, przytulając je nieco razem. Powinieneś mieć kanapkę z rybami i nadzieniem leżącą na boku tuż przy dolnej krawędzi prostokąta nakładających się plastrów prosciutto.Następnie, pracując ostrożnie, aby plastry prosciutto były połączone, zwiń rybę do góry, aż zostanie całkowicie zawinięta w prosciutto. Zawiąż wiązkę zamkniętą w trzech miejscach sznurkiem kuchennym.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w piecu dowód lub patelni żeliwnej.
Dodać prosciutto owinięte ryby i gotować, aż złoty kolor, o 2-3 minut na stronie.
Posypać pozostałymi ½ łyżeczki liści tymianku, skropić oliwą, doprawić solą i czarnym pieprzem. Przenieś patelnię do rozgrzanego piekarnika i smażyć, aż ryba jest gotowane przez, o 7 protokół w zależności od grubości. Filety są wykonywane, gdy cienki nóż przejdzie przez najgrubszy punkt z niewielkim oporem
Podczas gdy ryba kończy gotowanie delikatnie podgrzej pozostałe warzywa, a następnie podziel je między 2 talerze. Gdy ryba się ugotuje, użyj ząbkowanego noża, aby pokroić halibuta owiniętego prosciutto po przekątnej na 2 równe kawałki.
Położyć je na ciepłych warzywach, skropić oliwą z oliwek i natychmiast podawać.