Prosciutto-wrapped chicken & por terrine

Prosciutto-wrapped chicken & por terrine
Prosciutto-wrapped chicken & por terrine jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 386 kalorii, 24g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga liści żelatyny, oliwy z oliwek, mieszanki trybuli i mocnego wywaru z kurczaka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Prosciutto-por owinięty, Kurczak, Prosciutto, Mortadella I Karczoch Terrine, oraz Udka z kurczaka zawinięte w prosciutto.

Instrukcje

1
Delikatnie gotować pory przez 15 min w 2 łyżkach oliwy do miękkości, następnie odstawić do ostygnięcia. W pozostałym oleju podsmażamy grzyby z czosnkiem i tymiankiem przez 2 min, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie podgrzać wywar. Żelatynę rozpuścić w wywarze, doprawić, a następnie odstawić. Zbierz wszystkie składniki, aby mieć je pod ręką, gdy zaczniesz montować terrine.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Ułóż danie terrine lub bochenek z flimem. Linia z plasterkami prosciutto tak, że nakładają się na pokrycie podstawy i boków, a zwis krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Dno naczynia zwilżyć mżawką wywaru. Ułóż jedną warstwę kurczaka tak, że wszystko jest nawet nie martwić się o żadnych luk, a następnie wlać trochę więcej zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Rozsypać na warstwie grzybów (odrzucając czosnek i tymianek). Doprawić solą i pieprzem, a następnie ponownie zwilżyć odrobiną wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodaj więcej kurczaka, a następnie warstwę porów, kolejną warstwę kurczaka, a następnie zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
6
Mżeć wywar między każdą warstwą i doprawiać solą i pieprzem. Powtarzaj, aż wszystkie składniki zostaną zużyte lub terryna będzie pełna po brzegi. Zakończ ostatnim rozsypaniem ziół, ostatnią kadzi bulionu, a następnie stuknij naczynie kilka razy, aby bulion dostał się do wszystkich luk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Złóż prosciutto, aby otoczyć terrine. Złóż folię spożywczą i delikatnie dociśnij. Posadź terrinę w naczyniu, aby złapać soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8
Połóż tacę na górze, zważyć puszką i schłodzić przez noc. Dwadzieścia minut przed podaniem wyjąć tacę.
9
Włóż terrynę do zamrażarki, aby była jędrna. Tuż przed podaniem wyjmij go z naczynia. Owinąć go szczelnie w folię spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
10
Ostrożnie pokroić terrinę, jeszcze owiniętą w folię spożywczą.
11
Usuń folię spożywczą i umieść plasterek na środku każdej płytki. Ułóż kawałki przyprawionej gruszki (przepis poniżej) wokół terryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
12
Skropić trochę płynu do kłusowania kurczaka wokół talerza, a następnie skropić odrobiną oleju. Starannie rozsypać kilka liści sałatki dla niemowląt na gruszce, a następnie doprawić terrynę solą morską i pieprzem przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn