Prosciutto, jajko sadzone i parmezan na wiejskim chlebie
Prosciutto, jajko sadzone i parmezan na wiejskim chlebie może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz parmezan, sól i pieprz, toskański, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Prosciutto, jajko sadzone i parmezan na wiejskim chlebie, Jajka w koszulce na łóżku ze smażonych grzybów i wiejskiego białego chleba, oraz {Guilt Free} Pikantny Chleb Prosciutto, Jarmuż I Parmezan.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery, z tacą ustawioną w najniższej pozycji. Pieczywo z jednej strony do tosty, 1 do 2 protokół.
Wyjąć i podzielić ser i prosciutto równomiernie na niepalonych stronach. Powrót do brojlerów i gotować, Otwarte twarzy, aż prosciutto jest chrupiące i ser zaczął topić, o 1 minutę. Wyłącz brojlery, pozostawiając kanapki wewnątrz na ciepło. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, a następnie usmażyć jajka do pożądanej doneness.
Wyjąć kanapki i top każdy z jajkiem.
Dodać pozostałe masło do patelni i podsmażyć anchois i czosnek na średnim ogniu, stale mieszając, aż czosnek zacznie zmiękać.
Dodaj szpinak i gotuj, aż zwiędnie, następnie dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Łyżka na kanapki i służyć.
Pomiń anchois, czosnek, szpinak i sok z cytryny. Przed podaniem udekorować innym plasterkiem tosta. A jeśli prosciutto i parmezan są zbyt ostre, zastąp je szynką pieczoną w miodzie i białym cheddarem.