Prosciutto i tort szpinakowy
Prosciutto i szpinak Torta może być tylko głównym daniem szukasz. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 449 kalorii, 14g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, liście szpinaku, cienkie prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczywo nadziewane serem i Prosciutto (Tortan al Testo ), Torta pasqualina mojej mamy, placek ze szpinakiem i ricottą, oraz Torta warstwowa z szynką, Provolone, szpinakiem i ziołami.
Instrukcje
Grubo posiekać liście szpinaku. W robocie kuchennym lub blenderze wiruj szpinak, zieloną cebulę, jajka, pół na pół, ser, mąkę, gałkę muszkatołową, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu, aż będzie gładka.
Wyłożyć naoliwioną 9-calową patelnię pie gładko folią, nakładając się na obręcz patelni; folia olejowa. Przykryć folią prosciutto, plastry nakładające się, więc nie ma luk. Powoli wlać mieszankę szpinakową. Delikatnie ułożyć ciasto okrągłe na nadzieniu (jest soupy; unikaj napełniania na wierzchu ciasta). Nadmiar ciasta złożyć pod siebie na równi z krawędzią patelni; nacisnąć widelcem wokół krawędzi.
Piec w piekarniku 350, aż skorupa będzie złotobrązowa, a smukły Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 40 do 45 minut (30 do 35 minut w piecu konwekcyjnym). Schłodzić na stojaku co najmniej 20 minut. Odwróć talerz nad tortą; trzymając patelnię i talerz razem, Odwróć, aby uwolnić tortę na talerz. Odkleić folię.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny.