Progresso® Creamy Chicken Piccata
Progresso® Creamy Chicken Piccata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,17 zł za porcję. 109 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, pietruszki, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowa Piccata Z Kurczaka, Kremowa Piccata Z Kurczaka, oraz Kremowy Cytrynowy Kurczak Piccata Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala. W małym płytkim naczyniu wymieszać mąkę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; każdą pierś kurczaka zanurzyć w mieszaninie mąki, pokrywając wszystkie strony.
W 10-calowej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu. Gotować piersi z kurczaka w oleju 6 do 8 minut, obracając raz, lub aż brązowy. W małej misce, wymieszać sos do gotowania i sok z cytryny.
Polać kurczaka sosem, posypać natką pietruszki i kaparami. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 5 do 10 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (co najmniej 165 stopni F).