Profiteroles z lodami i sosem karmelowym
Profiteroles z lodami i sosem karmelowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 927 kalorii, 12g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Profiteroles z sosem karmelowym, Faux Profiteroles z ciepłym sosem karmelowym, oraz Profiteroles z sosem czekoladowym i lodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: duża torba na ciasto z dużą gładką końcówką, mikser elektryczny z uchwytem na łopatkę, szczotka do ciasta
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść wodę, masło i sól w ciężkim rondlu 2-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby stopić masło.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać mąkę na raz. Mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto połączy się w kulkę.
Umieść patelnię na średnim ogniu i stale ubijaj, aż ciasto oderwie się od boków patelni, około 4 minut. Nie daj się spalić. Na dnie patelni może powstać folia.
Ciasto umieścić w mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do łopatek.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zeskrobać boki miski i nadal ubijać ciasto przez 4 minuty z dużą prędkością. Poczuj ciasto: najpierw powinno być lepkie, a następnie gładkie i błyszczące.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i użyć odrobiny ciasta, aby przykleić rogi papieru.
Ciasto przełożyć do woreczka z dużą końcówką. Rura ciasto na 2-calowe kulki rozmieszczone około 1-cala od siebie na pergaminie.
Piec przez 15 minut; następnie obróć tacę i obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F. Kontynuuj piec przez 10 minut. Wyłącz piekarnik, pozostawiając lekko otwarte drzwi, aby profiteroles ostygły w piekarniku.
Aby złożyć, przeciąć profiterole w 1/2 za pomocą ząbkowanego noża.
Umieścić gałkę lodów na botton 1/2 profiterole.
Nałożyć wierzch i skropić sosem karmelowym.
Umieścić cukier i wodę w rondlu 2-quart na średnim ogniu. Wymieszać raz lub dwa razy, aby rozpuścić cukier. Zwiększ ciepło do wysokiego poziomu i użyj pędzla do ciasta zanurzonego w zimnej wodzie, aby spłukać każdy skrystalizowany cukier, który tworzy się z boku patelni.
Niech mieszaniny pęcherzyków i karmelizować, aż będzie bursztyn, o 5 do 7 minut.
Zdjąć z ognia i bardzo powoli ubić śmietanę. Wymieszać z masłem. Przed podaniem schłodzić do temperatury pokojowej.