Profiteroles
Profiteroles może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 833 kalorie, 13g białka, oraz 56g tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką masło, sól koszerną, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 45%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Profiteroles, Profiteroles, oraz Profiteroles podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Podgrzać mleko, masło i sól na średnim ogniu, aż się poparzy. Gdy masło się rozpuści, dodaj mąkę od razu i ubijaj drewnianą łyżką, aż mieszanina się połączy i utworzy ciasto. Gotować, stale mieszając, na małym ogniu przez 2 minuty. Mąka zacznie pokrywać dno patelni. Wrzuć gorącą mieszaninę do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać jajka i pulse, aż jajka są włączone do ciasta i mieszanina jest gęsta.
Wymieszaj mieszaninę w torbie do ciasta wyposażonej w dużą, gładką okrągłą końcówkę. Rura w kopcach o szerokości 1 1/2 cala i wysokości 1 cala na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Powinieneś mieć około 18 chrupek. Mokrym palcem lekko przyciśnij wir na górze każdego zaciągnięcia. (Możesz również użyć 2 łyżek, aby wyciągnąć mieszaninę i uformować chrupki wilgotnymi palcami.)
Piec przez 20 minut, lub do lekko rumiane, a następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić do siedzenia przez kolejne 10 minut, aż dźwięk wydrążone po stuknięciu na dole. Zrób małą szczelinę z boku każdego zaciągnięcia, aby umożliwić ucieczkę pary. Odstawić do ostygnięcia.
Do sosu czekoladowego umieść śmietanę i chipsy czekoladowe w misce ustawionej na gotującej się wodzie i mieszaj, aż czekolada się roztopi.
Dodać miód i kawę i mieszać do uzyskania gładkości. Odłóż na bok.
Do serwowania każdy profiterole pokroić na pół, napełnić małą gałką lodów, zastąpić wierzch i skropić lekko ciepłym sosem czekoladowym.