Prażony rabarbar z wodą różaną i sorbetem Truskawkowym
Prażony rabarbar z wodą różaną i sorbetem Truskawkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 176 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi rabarbaru, cukier, skrobię ziemniaczaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sorbet z wody różanej z posiekanymi pistacjami, Dżem Z Rabarbarowej Wody Różanej, oraz Dżem truskawkowo-różany z fasolką waniliową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wodę i cukier gotować w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Całkowicie wyjąć z ognia i schłodzić syrop.
Truskawki przecedzić syropem w robocie kuchennym, aż będą gładkie, następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski i wymieszać z sokiem z cytryny. Jeśli mieszanina nie jest już zimna, szybko schłodzić, wkładając miskę do lodowej kąpieli i mieszając od czasu do czasu przez około 15 minut.
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Ubij razem cukier i skrobię ziemniaczaną w płytkim naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Dodać rabarbar i wrzucić. Pieczemy, aż rabarbar będzie po prostu miękki (nie rozpada się), 20 do 25 minut.
Ostudzić do ogrzania, około 30 minut, a następnie posypać rabarbarem wodą różaną.
Rabarbar i jego soki podawać z sorbetem.
Sorbet utrzymuje 1 tydzień.