Prażony Balsamiczny Radicchio

Prażony Balsamiczny Radicchio
Prażony balsamiczny Radicchio wymaga około 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 141 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 4 i kosztuje 2,22 zł za porcję. Mieszanka octu balsamicznego, tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Prażony Balsamiczny Radicchio, Prażone balsamiczne Radicchio i gruszki, oraz Flat Iron Steak z balsamicznym pieczonym Radicchio są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. opłucz kliny w zimnej wodzie; delikatnie otrząśnij nadmiar wody (nie wysychaj całkowicie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić radicchio w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem, solą i pieprzem; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
4
Ułóż kliny radicchio, 1 pokrój bok do góry, na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń aż zwiędnie, o 12 protokół. Obrócić i piec do miękkości, o 8 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Ułożyć radicchio na półmisku, skropić octem balsamicznym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
6
Wskazówka Rynkowa
7
Radicchio (włoska cykoria czerwonolistna) występuje w wielu odmianach. Najbardziej rozpowszechnione w tym kraju są odmiany okrągłe głowy (di Castelfranco lub di Chioggia), tradycyjnie używane do sałatek, oraz długie, płaskie, w kształcie palca radicchio di Treviso, który jest doskonały z grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
EndiveEndive
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn