Prażone buraki z cytrusami, fetą i orzechami włoskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych buraków z cytrusami, Fetanem i orzechami włoskimi. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Serious Eats ma 122 fanów. Jeśli masz pomarańcze, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Prażone Buraki I Cytrusy Z Fetą, Prażone buraki i cytrusy z fetą, oraz Prażone buraki z orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. wytrzyj lub wyczyść buraki, a następnie przyciąć łodygi do jednego cala, pozostawiając" ogony " włączone.
Buraki ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Owinąć folię wokół buraków, tworząc zgrabne opakowanie, a następnie piec bezpośrednio na stojaku na środku piekarnika do miękkości po przekłuciu nożem, około 1 godziny. Rozpakuj buraki i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć. Buraki obrać, pocierając skórę pod chłodną bieżącą wodą, a następnie pokroić w cienkie plasterki o grubości 1/8 cala.
W małej misce ubijamy pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek i octu winnego czerwonego. Wrzucić buraki, cytrusy i sos razem w dużej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Skropić soki z miski na górze.
Posypać feta, orzechy włoskie i szalotki na wierzchu i podawać.