Prażone buraki z cytrusami, fetą i orzechami włoskimi

Prażone buraki z cytrusami, fetą i orzechami włoskimi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych buraków z cytrusami, Fetanem i orzechami włoskimi. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Serious Eats ma 122 fanów. Jeśli masz pomarańcze, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Prażone Buraki I Cytrusy Z Fetą, Prażone buraki i cytrusy z fetą, oraz Prażone buraki z orzechami włoskimi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°. wytrzyj lub wyczyść buraki, a następnie przyciąć łodygi do jednego cala, pozostawiając" ogony " włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Buraki ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Owinąć folię wokół buraków, tworząc zgrabne opakowanie, a następnie piec bezpośrednio na stojaku na środku piekarnika do miękkości po przekłuciu nożem, około 1 godziny. Rozpakuj buraki i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć. Buraki obrać, pocierając skórę pod chłodną bieżącą wodą, a następnie pokroić w cienkie plasterki o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W małej misce ubijamy pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek i octu winnego czerwonego. Wrzucić buraki, cytrusy i sos razem w dużej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przełożyć na półmisek i
5
Skropić soki z miski na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Posypać feta, orzechy włoskie i szalotki na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn