Pralinowy Chleb Ze Słodkich Ziemniaków

Pralinowy Chleb Ze Słodkich Ziemniaków
Pralinowy chleb ze słodkich ziemniaków może być tylko chlebem, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 181 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. Za 27 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Placek Z Pralinką Ze Słodkich Ziemniaków, Pralinowe Ciasto Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Pralinka Ze Słodkich Ziemniaków.

Instrukcje

1
Smar i mąka dwa 9-calowe. x 5-w. Patelnie bochenkowe. Wyłóż dna patelni woskowanym papierem i nasmaruj papier; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
W dużej misce połącz pierwsze 11 składników. W innej dużej misce ubij jajka, słodkie ziemniaki, olej, wodę i ekstrakt. Mieszaj z suchymi składnikami tylko do zwilżenia; złożyć orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
EkstraktEkstrakt
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Przenieś na przygotowane Patelnie.
4
Piec w temperaturze 350° przez 60-70 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty. Ostrożnie zdejmij woskowany papier.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Do polewania w małym rondelku połącz brązowy cukier, syrop kukurydziany, masło i wanilię. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia; dodać orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
7
Polej bochenki. Ostudzić całkowicie przed cięciem.

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych4warzywo (np. szpinak)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego3Spód: okruszki z herbatników graham(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)3Spód: okruszki z herbatników grahamciemny syrop kukurydzianyciemny syrop kukurydziany4(częściowo & )(częściowo & )9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone0warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzeszki pekanposiekane orzeszki pekan1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoekstrakt z rumuekstrakt z rumu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepuree słodkie ziemniakipuree słodkie ziemniaki1warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn