Pralinka Budyń Bananowo-Ziemniaczany
Pralinki budyń bananowo-ziemniaczany to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz słodkie ziemniaki, margarynę, pekany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 72%. Spróbuj Pralinowy Budyń Chlebowy, Pecan Praline Budyń Chlebowy, oraz Śniadanie Pralinki Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczemy ziemniaki w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do miękkości.
Ostudzić; obrać i pokroić w kawałki.
Umieść ziemniaki i banany w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać roztopioną margarynę, 2 łyżki cukru, gałkę muszkatołową, cynamon i sól; pulsować do wymieszania. Podzielić mieszaninę słodkich ziemniaków równomiernie pomiędzy 6 (8-uncji) ramekinów.
1 łyżkę margaryny rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki cukru; gotować 1 minutę.
Dodać orzechy pekan; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia; mieszaninę orzechów pekan podzielić równomiernie między ramekiny.
Piec w 350 przez 25 minut lub do całkowitego ogrzania.