Południowoafrykański brązowy pudding
South African Brown Pudding może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 16 porcji, każda o zawartości 287 kalorii , 4 g białka i 8 g tłuszczu . Mieszanka wody, mąki, sody oczyszczonej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób wykonało ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest to przepis w bardzo rozsądnej cenie dla fanów afrykańskiego jedzenia. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawy). Wypróbuj African Bean Soup , North African Chickpea Soup i African Chicken Peanut Stew, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ubij 2 szklanki cukru i jajka mikserem elektrycznym w dużej misce, aż masa będzie lekka i puszysta. Wmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, ocet i dżem morelowy.
Wlej 2 szklanki mleka i mieszaj, aż składniki się połączą. Przełóż ciasto do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia o pojemności 2 litrów.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 60–70 minut lub do momentu, aż nóż wbity w środek będzie suchy. Nakłuj upieczony pudding w kilku miejscach szpikulcem lub widelcem.
W rondlu umieść 1 szklankę cukru, wodę, 1 szklankę mleka, masło i wanilię i mieszaj na średnim ogniu. Gdy mieszanina się zagotuje, zdejmij ją z ognia i powoli wlej do gorącego puddingu.