Południowo-zachodnia zapiekanka z kukurydzy i pieprzu
Need a wegetariańska przystawka? Południowo-zachodnia kukurydza-i-pieprz Gratin może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cebuli, sól, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Z Kukurydzy I Czerwonej Papryki, Southwestern Sweet Potato Gratin, oraz Kukurydza Au Gratin - ta domowa zapiekanka to pyszny sposób na podanie kukurydzy.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj paprykę, 1/4 łyżeczki soli, i pieprz; smażyć 5 protokół.
Dodaj 2 szklanki kukurydzy, jalapeo, i kminek; smażyć 5 minut lub do papryki są chrupiące-przetargu.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem. Łyżka około 3/4 szklanki mieszanki papryki do każdego z 4 zapiekanych naczyń pokrytych sprayem do gotowania.
Połącz 3/4 szklanki kukurydzy, 1/2 łyżeczki soli, mleko, mąkę i jajka w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać około 1/2 szklanki mieszanki jajek na warzywa w każdym naczyniu.
Umieść naczynia na blasze do pieczenia.
Piec w 425 przez 25 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: ten przepis można również przygotować w naczyniu do pieczenia 2-ćwiartkowym.