Południowo-Zachodnia Lazania
Południowo-zachodnia Lazania wymaga mniej więcej 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.41 za porcję. To danie główne ma 730 kalorii, 42g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać chiles, no-cook lasagne makaron, papryka jalapeno, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Spróbuj Południowo-Zachodnia Lazania, Południowo-Zachodnia Lazania, oraz Southwestern Rachel Sandwich with Southwestern Slaw: Boar ' s Head Boldest Bracket Challenge dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pomidory, zielone chiles, jalapenos, cebula, czosnek, kolendra, i kminek w dużym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż cebula jest miękka, o 45 do 60 protokół.
Tymczasem, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i mieszać w chorizo. Gotować i mieszać, aż chorizo jest kruchy, i równomiernie rumiane.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Ser ricotta i jajka wymieszać. Odstawić.
Aby zmontować, rozprowadzić 1/3 sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Kiełbasę rozłóż na sosie pomidorowym.
Polać 1/2 pozostałego sosu na kiełbasę i posypać 1/2 rozdrobnionego sera na wierzch sosu. Ułóż warstwę makaronu wzdłuż sera.
Rozłóż mieszaninę sera ricotta na makaron i umieścić kolejną warstwę makaronu na ricotta. Wierzch z pozostałym sosem pomidorowym i rozdrobnionym serem. Przykryć folią: aby zapobiec przywieraniu, spryskaj folię sprayem do gotowania lub upewnij się, że folia nie dotyka sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Wyjąć folię i piec, aż top jest rumiane, o 15 do 30 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo