Pozole Wołowe

Pozole Wołowe
Wołowina Pozole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 252 kalorie, 22g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.92 za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka liści laurowych, kapusty, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pozole wołowe z serem Cheddar, Czerwony Pozole / Pozole Rojo, oraz Pozole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Włożyć goleń wołowy do dużego, ciężkiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, aby całkowicie pokryć trzon wołowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Dodaj cebulę, marchew, seler, ząbki czosnku i liście laurowe. Doprawić 2 łyżkami soli i 1 łyżką pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, aż mięso jest w pełni ugotowane i miękkie, o 2 godziny. Pamiętaj, aby stale usuwać tłuszcz z powierzchni cieczy podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Wyjąć mięso z garnka i ostudzić. Odcedź płyn i wróć do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać hominy i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
HominyHominy
7
Za pomocą widelca rozdrobnij mięso na cienkie kawałki i wróć do garnka, dodając 1 szklankę wody, jeśli to konieczne. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Podawać na gorąco, przyozdobione kapustą, rzodkiewki, kliny limonki, suszone oregano, tostadas i Pasilla-Guajillo Salsa, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OreganoSuszone Oregano
Klin WapiennyKlin Wapienny
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
TostadasTostadas
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
9
Moczyć chiles i ząbki czosnku w ciepłej wodzie, aż chiles są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
10
Umieść chiles, czosnek, i wody w blenderze i procesu, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Podawać z Pozole wołowe jako dodatek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn