Pozole Rojo (gulasz z wieprzowiny i Hominy meksykańskiej)

Pozole Rojo (gulasz z wieprzowiny i Hominy meksykańskiej)
Przepis Pozole Rojo (meksykańska wieprzowina i gulasz z Hominy) można zrobić w około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.27 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 343 kalorie, 17g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 8366 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Mieszanka kombinacji obu, limonki, może hominy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pozole Rojo-gulasz wieprzowo-Hominowy, Gulasz wieprzowo-Hominowy z czerwonymi Chili (Pozole Rojo), oraz Szybkowar Pozole (gulasz wieprzowo-Hominowy).

Instrukcje

1
Zagotuj 5 litrów wody: napełnij duży pojemnik 10-12 litrów wodą 5 litrów. Ustaw na ciepło, aby doprowadzić do wrzenia podczas wykonywania kolejnych kroków.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Lekko pieczone chiles, przykryć 3 szklanki gorącej wody. 
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Usuń i odrzuć łodygi, nasiona i duże żyły z strąków chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Podgrzej żeliwną patelnię na średniej wysokości i lekko piecz strąki chili przez kilka minut, aż zaczną mięknąć. Nie pozwól im spłonąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podczas gdy chili są ogrzewanie, przynieść średni garnek z 3 szklanki wody do wrzenia. Gdy chiles zmiękną, zdjąć garnek wrzącej wody z ognia, dodać chiles do garnka i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Niech chiles moczyć w gorącej wodzie przez 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1
Podgrzać łyżkę lub dwie oliwy z oliwek (tyle, aby pokryć dno patelni) w dużej patelni sauté na średnim ogniu. Kawałki wieprzowiny osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Posyp je obficie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
3
Pracując partiami, dbając o to, aby nie tłoczyć patelni ani nie mieszać mięsa, brązuj mięso ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Tuż pod koniec brązowienia mięsa, dodać 4 ząbki grubo posiekanego czosnku na patelnię z mięsem, gotować z mięsem przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać wieprzowinę i przyprawy do dużego garnka z wrzącą wodą: gdy mięso się rumiane, przenieść je do dużego garnka z wrzącą wodą. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni i czosnek, i dodać je do garnka, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać spłukaną hominę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HominyHominy
7
Dodaj liście laurowe, kminek i oregano. Kiedy wkładasz oregano, dusisz razem z rękami, aby oregano rozpadało się bardziej, gdy wchodzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8
Dodaj łyżkę soli. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
9
Przygotować czerwony sos przez puréeing w blenderze chili, 2 1/2 szklanki lub tak ich moczenia cieczy, łyżeczka soli, i 4 ząbki czosnku. (Aby zapobiec tworzeniu się zbyt dużego ciśnienia w blenderze, najlepiej zacząć od chiles i czosnku i tylko filiżanki płynu w blenderze, a następnie dodać resztę płynu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przecedzić czerwony sos przez sito, odrzucając twarde kawałki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Dodaj czerwony sos chili do garnka z wieprzowiną i hominy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
HominyHominy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Dodać jeszcze kilka łyżeczek soli. Powrót do gotować na wolnym ogniu, obniżyć ciepło tylko wystarczająco wysokie, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
13
Gotować przez 2 do 3 godzin, aż wieprzowina będzie całkowicie miękka. Odtłuścić nadmiar tłuszczu. Smak przyprawy i dodać więcej soli do smaku (będzie prawdopodobnie trzeba więcej niż się spodziewasz, być może łyżka stołowa lub więcej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
14
Otrzymana zupa powinna być raczej bulionowa, ponieważ będziesz dodawać wiele ozdób.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
15
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
16
Zbierz ozdoby: gdy przygotowujesz się do podania pozole, możesz przygotować ozdoby (pokroić kapustę, posiekać kolendrę itp.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
17
Aby służyć, ułóż ozdoby w miseczkach na stole i podawaj zupę pozole w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
18
Pozwól swoim gościom wybrać i wybrać, które ozdoby chcieliby na ich pozole.
19
Podawać z muszlami tostada (lub chipsami tortilla, jeśli nie możesz znaleźć muszli Tostada).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Tostada ShellTostada Shell

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon
Rodney Strong Knights Valley Estate Cabernet Sauvignon
Cabernet Knights Valley 2015 jest głęboko zabarwiony i pełen aromatów pokruszonych jeżyn, pikantnej ciemnej śliwki i dzikiej maliny. Złożone warstwy przypraw i czekolady na podniebieniu są oprawione w bogate, aksamitne taniny o długim, utrzymującym się wykończeniu. Ciesz się wędliną, pizzą z kurczaka z grilla, grillowanym stekiem z żeberek z pieczarkami i pieczoną wieprzowiną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia18
Magazyn