Powolna kuchenka Bażant z grzybami i oliwkami
Powolna kuchenka Bażant z grzybami i oliwkami jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cebulę, wino, grzyby crimini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to 365 dni wolnego gotowania: do powolnego gotowania miód z kurczakiem i pieczarkami, 365 dni wolnego gotowania: na wołowinę i grzyby (z tajnym składnikiem), oraz Kurczak balsamiczny z oliwkami.
Instrukcje
Umieść mąkę, sól i pieprz w zamykanej plastikowej torbie; wstrząśnij, aby wymieszać.
Umieścić kawałki bażanta w mieszaninie mąki i wstrząsnąć, aż równomiernie pokryte.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Z kawałków bażanta wymieszać nadmiar mąki i wstawić do gorącego oleju. Gotować, aż bażant będzie brązowy z obu stron, o 3 minut na stronie.
Umieść bażanta w powolnej kuchence, zastrzegając olej na patelni. Cebulę ugotować w pozostałym oleju, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać z grzybami i czosnkiem, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż grzyby zmiękną i czosnek zmiękł, o 5 minut więcej.
Wlać wino na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, a następnie wlać bulion z kurczaka i powrócić do wrzenia.
Wlać mieszaninę grzybową do powolnej kuchenki i posypać pokrojonymi w plasterki czarnymi oliwkami.
Przykryj i gotuj na wysokiej przez 4 godziny lub niskiej przez 7 godzin.