Potłuczone Ziemniaki
Zmiażdżone ziemniaki to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 222 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony tymianek, żółte mięsiste ziemniaki, szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Podobne przepisy to Potłuczone Ziemniaki, Potłuczone Ziemniaki, oraz Potłuczone Ziemniaki.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w rondlu, napełnij wodą, aby przykryć ziemniaki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować ziemniaki do miękkości, ale nie mushy, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia ziemniaków.
Podczas gotowania ziemniaków Połącz w misce oliwę z oliwek, masło, ocet balsamiczny, czosnek, rozmaryn, szałwię, tymianek, cząber, sól morską i pieprz. Wymieszać widelcem, aby dobrze połączyć.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Umieść ziemniaki w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia i lekko naciśnij ziemniaki, aby je częściowo zmiażdżyć. Łyżka mieszaniny olej ziołowy na każdym ziemniaku.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie ziemniaków zaczną chrupać, około 25 minut. Schłodzić przez około 5 minut przed podaniem.