Posiekana wątróbka z karmelizowaną cebulą
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Posiekana wątróbka z karmelizowaną cebulą może być super przepis, aby spróbować. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tłuszczu z kurczaka, cebuli, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mus Z Wątróbki Z Karmelizowaną Cebulą I Boczkiem, Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], oraz Posiekana Wątróbka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wątróbki z kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżka oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj wątróbki z kurczaka i smażyć, aż wątróbki są lekko brązowe i nadal różowe w środku, o 5 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i ostudzić.
Wylać resztki soków na patelnię.
Dodaj resztę oleju lub tłuszczu i podgrzać na małym ogniu.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować, często mieszając, aż cebula będzie karmelizowana, około 30 do 40 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić cebulę do ostygnięcia.
Dodać wątróbki do malaksera i pulsować, aż będzie gładka lub do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przełożyć do średniej miski.
Jajka pokroić w kostkę, pozwalając na kruszenie żółtek.
Dodać jajka, cebulę i wszelkie płyny do gotowania pozostają na patelni do puree wątroby.
Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dostosowując w razie potrzeby.
Podawać na zimno z krakersami lub chlebem. Posiekaną wątrobę najlepiej spożywać w dniu jej wytworzenia, ale można ją przechowywać w lodówce przez jeden do dwóch dni dłużej.