Portugalski Chleb Miodowy

Portugalski Chleb Miodowy
Portugalski chleb miodowy może być tylko chleb, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 3,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1312 kalorii, 19g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, mąkę, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Portugalski miód, przyprawy i wszystko, co miłe, owocowy chleb., Portugalski Chleb Kukurydziany, oraz Portugalski chleb z szynką i kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. patelnie z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś żurawinę, kandyzowane owoce i Porto na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce KandyzowaneOwoce Kandyzowane
żurawinażurawina
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryć.
4
Pulse orzechy włoskie w robocie kuchennym, aż tylko grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Dodaj mąkę, sól, sodę oczyszczoną i przyprawy i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
6
Ubij razem masło (2 1/2 laski) i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do bladego i puszystego, o 4 minutach w mikserze stojącym lub 6 z ręcznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Wymieszać razem drożdże i ciepłą wodę w małej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodać jedną trzecią mieszaniny mąki do mieszaniny masła i wymieszać z małą prędkością aż do połączenia, następnie dodać melasę i wymieszać aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
10
Dodać połowę pozostałej mieszanki mąki i wymieszać do połączenia, następnie dodać miód i wymieszać do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
11
Dodać mieszaninę drożdży i pozostałą mieszaninę mąki i wymieszać do połączenia, a następnie wymieszać mieszaninę kandyzowanych owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OwoceOwoce
DrożdżeDrożdże
12
Podziel ciasto między Patelnie, wygładzając blaty. (Nie pozwól, aby ciasto wzrosło.)
13
Piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka bochenków wyjdzie czysty, 50 do 60 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku 10 minut, następnie wyjąć bochenki z patelni i schłodzić całkowicie na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
1
Pieczywo przechowywać, owinięte szczelnie w folię, a następnie folię, w temperaturze pokojowej 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn