Portobello Szpinak Frittata
Portobello szpinak Frittata może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 13g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za $1.17 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka grzybów baby portobello, zielonej cebuli, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 65%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lasagne Ze Szpinakiem I Portobello, Portobello-Sałatka Szpinakowa, oraz Portobello i szpinak Bolognese.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, substytut jajka, ser ricotta, parmezan, szpinak, sól i pieprz. Dodaj grzyby i cebulę.
Przenieś do 9-calowego. Płyta pie pokryta sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Odstaw na 10 minut przed cięciem.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittatan w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, które można spróbować, jest Masia de la Luz Cava Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.