Portobello i Polenta Tamales
Portobello i Polenta tamales wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ser monterey jack, pietruszkę płaskolistną, grzyby portobello i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Miski Portobello Polenta, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Stek z grzybów Portobello i chipsy polenta z sosem béarnaise {wegetariański, bezglutenowy}.
Instrukcje
Ostrożnie usuń łuski i jedwab z kłosów kukurydzy; zrób cięcie nieco powyżej podstawy kukurydzy, jeśli to konieczne, aby uwolnić wewnętrzne łuski. Ułóż łuski w 2 stosy, grube warstwy zewnętrzne i jaśniejsze zielone, cieńsze.
Wytnij ziarna z kolb, zatrzymując się, gdy masz 2 filiżanki.
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć, o 8 protokół. Odkryć, dodać czosnek i gotować, mieszając, aż czosnek jest pachnące i grzyby są rumiane, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.
Dodać wodę do rondla i doprowadzić do wrzenia.
Dodać kukurydzę i 1 łyżeczkę soli. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, 4 protokół. Powoli trzepaczka w polenta na małym ogniu, aż zgęstnieje, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z parmezanem i masłem. Doprawić solą i pieprzem.
Aby zmontować tamales, rozłóż 2 zewnętrzne łuski na powierzchni roboczej, nakładając je na końce podstawy o 3 cale. W razie potrzeby połóż 2 duże noże wzdłuż przeciwległych krawędzi łusek, aby je otworzyć.
Rozłóż 1/3 filiżanki polenty w środku łuski w granicach 1/2 cala od krawędzi, tworząc prostokąt 4-na-2-cala o grubości 1 cala. Naciśnij 2 patyczki sera w polenta i top każdy tamale z jedną szóstą grzybów i czosnku. Grzyby przykryć 2 dużymi łuskami wewnętrznymi, nakładając je na końce podstawy. Związać końce sznurkiem kuchennym. Powtórz z pozostałymi łuskami i składnikami.
Rozpal grilla. Lekko posmaruj ruszt olejem roślinnym i grilluj tamales, zewnętrzną stronę łuski w dół, na średnio gorącym ogniu przez około 4 minuty lub aż ładnie się zarumienią. Ostrożnie odwróć tamales i grilluj przez 2 minuty dłużej. Odwróć na talerze i podawaj od razu z ostrym sosem lub salsą pomidorową.
Zrób to: niegotowane tamales można schłodzić na noc.
Rekomendacja wina: słodka letnia kukurydza i kremowa polenta znajdą idealnego partnera w dużym, maślanym Chardonnay ze słodkim, dymnym dębem. Wybierz smakowity przykład z Kalifornii, taki jak Meridian Santa Barbara z 1999 roku.