Portobello Baked Eggs
Portobello Pieczone jajka mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 225 kalorii, 12g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz szpinak, kozi ser, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Podobne przepisy to JAJKA PIECZONE Z PORTOBELLO (HUEVOS CON PORTOBELLO), Portobello Eggs Benedict, oraz Kolacja: jajka w Czyśćcu (jajka pieczone w sosie pomidorowym).
Instrukcje
Włączyć piekarnik do pieczenia. Oczyścić nasadki grzybkowe i, w razie potrzeby, lekko zeskrobać skrzela spod każdej nasadki.
Pieczarki obustronnie posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Umieść stronę skrzelową w dół na patelni i gotuj przez około 3-5 minut.
Wyjąć z piekarnika. Obróć piekarnik do 177°. Obróć grzyby do góry i zacznij budować. Po pierwsze, umieść szpinak w czapce budując boki i tworząc studnię w środku, jeśli to konieczne, aby pomieścić jajko.
Dodać kozi ser i ostrożnie rozbić jedno jajko do studni każdej z czapek grzybowych. Teraz umieść je z powrotem w piekarniku 177° i piec przez 15 do 17 minut, w zależności od tego, jak dobrze zrobione lub słoneczne-side-up lubisz jajka.