Portabellas nadziewane jagnięciną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 571 kalorii, 30g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz morele, cebulę, beztłuszczowy jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Stroganoff Nadziewane Portabellas, Portabellas Nadziewane Z Grilla, oraz Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Morele pokroić na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, Posiekany
2
Grzyby opłukać i odsączyć. Przyciąć łodygi równo z czapkami. Łodygi drobno posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
W 4-do 5-quart nonstick patelni na dużym ogniu, często wstrząsnąć orzechów piniowych, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Chipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wlać do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Na patelni dodać posiekane grzyby, olej, cebulę i curry. Mieszaj na dużym ogniu, aż grzyby i cebula utykają, a soki odparują, około 3 minut.
Zdjąć z ognia i łyżką połowę mieszaniny do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Do mieszanki grzybowej na patelni dodaj morele, bulgur i 5 szklanek bulionu. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać, przykryć, zdjąć z ognia i odstawić, aż bulgur będzie miękki do ugryzienia, co najmniej 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, Posiekany
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Bulgur
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Tymczasem połączyć zarezerwowane mieszankę cebula-grzyby, 1/3 szklanki bulionu, jagnięciny i bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Dobrze wymieszać. Równą ilość mieszanki jagnięcej wkleić na stronę kubka każdej pokrywy grzybowej, równomiernie przykryć. Na każdy wypełniony mięsem grzyb rozsypać 1 łyżkę orzechów piniowych i delikatnie wcisnąć orzechy do mięsa.
Podzielić mieszankę Curry bulgur równo między 2 zapiekanki, każdy 3 ćwiartki (około 9 przez 13 w. i co najmniej 2 w. Głębokie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulgur
11
Ułóż 4 grzyby, mięso do góry, w każdej zapiekance (mogą się nieznacznie nakładać). Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Woda, Aby Umożliwić
12
Piec, pod przykryciem, w piekarniku 400, aż mieszanina jagnięciny nie będzie już różowa w środku (wycięta w celu przetestowania lub schłodzona, powinna zarejestrować 150 na termometrze; patrz UWAGI), 35 do 40 minut (około 1 godziny i 10 minut, jeśli schłodzona).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne Posypki
13
Jogurt wymieszać z miętą. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, przykryj i schłodź do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
14
Łyżka porcji na talerze i dodać sos jogurtowy i sól do smaku.