Porkie pie ploughman ' s

Porkie pie ploughman ' s
Porkie pie ploughman ' s zajmuje około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga prostego rustykalnego chleba, liści szałwii, prostej sałatki i smalcu. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Sałatka pługa, Pasztet pługa, oraz Fondue ploughmana są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piec grzewczy 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Wysmaruj i wyłóż pergaminem do pieczenia 900g bochenka. Do nadzienia, z grubsza posiekać mięso w maszynce powinieneś mieć kawałki mielone i grubsze kawałki. Alternatywnie, posiekać całe mięso ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Wymieszać przez przyprawy, szałwia i niektóre przyprawy. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Żelatynę moczyć w zimnej wodzie przez 10 minut, aż stanie się miękka podczas podgrzewania wywaru. Wycisnąć nadmiar wody z żelatyny i rozpuścić w wywarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Przełożyć do dzbanka i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
6
Do ciasta wymieszaj mąkę i sól w dużej misce i umieść żółtko na wierzchu. W rondlu delikatnie rozgrzać smalec, masło i 75 ml wody. Po zagotowaniu wlać do mieszanki mąki, energicznie mieszając, aż dobrze się połączą. Pozostawić do ostygnięcia na krótko przed uformowaniem na gładkie ciasto. Okładka folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
SmalecSmalec
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Rozwałkować dwie trzecie ciasta na szorstki prostokąt o grubości około 0,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
8
Wyłożyć ciasto do bochenka o gramaturze 900g i równomiernie docisnąć do boków, upewniając się, że pozostawia się trochę zwisające. Możesz załatać wszelkie dziury zapasowym ciastem. Napełnij mieszanką wieprzową i zwiń pozostałe ciasto tak, aby było wystarczająco duże, aby pokryć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
9
Umyć brzegi ubitym jajkiem, przykryć pokrywą i zacisnąć, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Odetnij nadmiar ciasta (ten dodatek można wykorzystać do dekoracji góry).
11
Pędzel z więcej jaj i zrobić dziurę, aby pozwolić uciec pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Piec przez 45 minut, aż złoty i gotowane przez. Przed wyjęciem pozostaw do ostygnięcia w puszce. Wyluzuj przez kilka godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Wlać galaretkę do schłodzonego ciasta przez otwór parowy za pomocą lejka. Schłodzić w lodówce jeszcze przez kilka godzin (najlepiej przez noc), aż galaretka się ułoży.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
14
Zbuduj swoje pługi na dużych płytach lub drewnianych deskach.
15
Podawać ciasto pokrojone w plastry z wyborem sera, ogórków, chleba i prostej sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Ciasto można połączyć z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn