Pork & noodle stir-fry
Przepis Pork & noodle stir-fry można zrobić w około 25 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.67 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 495 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga makaronu ryżowego, sosu sojowego,dymki i cukru. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wieprzowina i makaron Stir-Fry, Wieprzowina smażona z makaronem, oraz Wieprzowina i Kimchi Noodle Stir Fry.
Instrukcje
Włóż makaron ryżowy do miski i zalej wystarczająco wrzącą wodą, aby przykryć, owinąć folią spożywczą i moczyć przez 10 minut. W międzyczasie rozgrzać duży wok lub patelnię i pokruszyć w mielonym. Smażyć na sucho z odrobiną przypraw, rozbijając widelcem lub drewnianą łyżką przez 7-10 minut, aż zbrązowieje. Wrzucamy dymkę i marchewkę i gotujemy jeszcze 2 min.
Wymieszać sos sojowy, cukier, ocet i sok z limonki.
Odcedzić makaron, dodać do patelni i podgrzać.
Wlać dressing, top z ziołami i podawać.