Por Vinaigrette

Por Vinaigrette
Przepis Pora Vinaigrette można zrobić w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 70 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 224 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Mieszanka musztardy dijon, sól koszerna, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pory gotowane na parze w Vinaigrette {poireaux Vinaigrette}, Pory W Vinaigrette, oraz Por Vinaigrette.

Instrukcje

1
Podgrzej garnek z wodą, oczyść pory: Przynieś duży, szeroki (12 cali) garnek, do połowy pełny osolonej wody (2 łyżeczki soli na 2 ćwiartki wody) do wrzenia. Podczas gdy woda się nagrzewa, oczyść pory, utrzymując je w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Aby to zrobić, najpierw spłucz wszelkie widoczne zabrudzenia z porów. Następnie użyj ostrego noża, aby przebić por nieco poniżej punktu, w którym trzon pora otwiera się na oddzielne liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Od tego punktu odciąć por aż do wierzchołka zielonych liści, utrzymując trzon w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Otwórz liście i umieść por pod bieżącą wodą, aby oczyścić brud lub piasek, który może ukrywać się między liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Odetnij ciemnozielone wierzchołki, pozostawiając około cala lub dwóch (lub trzech, jeśli lubisz bardziej silnie aromatyzowane zielenie) na wale.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
6
Odetnij korzenie, przycinając jak najbliżej korzeni, aby pomóc utrzymać por razem, podczas gdy w następnym kroku się gotuje. (Aby zobaczyć krok po kroku, zobacz jak czyścić pory.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Pory gotować na wolnym ogniu w osolonej wodzie: gdy woda się zagotuje, ostrożnie umieść oczyszczone i przygotowane pory w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Powrót do gotować na wolnym ogniu i obniżyć ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Uruchom zegar i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy najgrubsza część najgrubszego poru może być łatwo penetrowana czubkiem ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
9
Jeśli pory są o cal grubości, powinny one po prostu zaczynają się obracając z jasnozielonego do oliwkowozielonego w 8 minut znak. Grubsze pory będziesz chciał gotować trochę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10
Umieść ugotowane pory w łaźni z lodem: użyj szczypiec, aby delikatnie usunąć pory z garnka i umieścić w łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Niech pory drenują: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
12
Wyjmij pory z łaźni z lodem i pozwól im spuścić. Najlepszym sposobem, aby pozwolić im spuścić jest umieszczenie ich w obrębionej patelni do pieczenia, a następnie Podtrzymanie patelni pod kątem, aby woda mogła zabraknąć porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
13
Niech drenażu przez 10 minut lub tak, podczas gdy można zrobić vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
14
Zrób vinaigrette: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
15
Umieść oliwę z oliwek, ocet, musztardę, sól i pieprz, w słoiku i ubijaj, aż dobrze się zemulguje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
16
Marynować pory w vinaigrette: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
17
Umieść pory w obramowanym, długim naczyniu (danie zapiekanki Pyrex będzie działać na to również).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
18
Polać pora winegretem. Delikatnie obrócić pory i skropić nieco więcej vinaigrette po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
19
Przykryć folią i niech pory marynować w vinaigrette przez co najmniej 2 godziny, lub do 3 dni. (Schłodzić, jeśli marynowanie trwa dłużej niż 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
20
Im dłużej marynują, tym smaczniejsze i delikatniejsze stają się.)
21
Pory należy podawać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
22
Alternatywna propozycja serwowania: marynowane pory pokroić w poprzek na 1-calowe segmenty i podawać z paskami prażonej czerwonej papryki, które zostały marynowane w tym samym vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn