Por Vinaigrette
Przepis Pora Vinaigrette można zrobić w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 70 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 224 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Mieszanka musztardy dijon, sól koszerna, ocet winny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pory gotowane na parze w Vinaigrette {poireaux Vinaigrette}, Pory W Vinaigrette, oraz Por Vinaigrette.
Instrukcje
Podgrzej garnek z wodą, oczyść pory: Przynieś duży, szeroki (12 cali) garnek, do połowy pełny osolonej wody (2 łyżeczki soli na 2 ćwiartki wody) do wrzenia. Podczas gdy woda się nagrzewa, oczyść pory, utrzymując je w całości.
Aby to zrobić, najpierw spłucz wszelkie widoczne zabrudzenia z porów. Następnie użyj ostrego noża, aby przebić por nieco poniżej punktu, w którym trzon pora otwiera się na oddzielne liście.
Od tego punktu odciąć por aż do wierzchołka zielonych liści, utrzymując trzon w całości.
Otwórz liście i umieść por pod bieżącą wodą, aby oczyścić brud lub piasek, który może ukrywać się między liśćmi.
Odetnij ciemnozielone wierzchołki, pozostawiając około cala lub dwóch (lub trzech, jeśli lubisz bardziej silnie aromatyzowane zielenie) na wale.
Odetnij korzenie, przycinając jak najbliżej korzeni, aby pomóc utrzymać por razem, podczas gdy w następnym kroku się gotuje. (Aby zobaczyć krok po kroku, zobacz jak czyścić pory.)
Pory gotować na wolnym ogniu w osolonej wodzie: gdy woda się zagotuje, ostrożnie umieść oczyszczone i przygotowane pory w wodzie.
Powrót do gotować na wolnym ogniu i obniżyć ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Uruchom zegar i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy najgrubsza część najgrubszego poru może być łatwo penetrowana czubkiem ostrego noża.
Jeśli pory są o cal grubości, powinny one po prostu zaczynają się obracając z jasnozielonego do oliwkowozielonego w 8 minut znak. Grubsze pory będziesz chciał gotować trochę dłużej.
Umieść ugotowane pory w łaźni z lodem: użyj szczypiec, aby delikatnie usunąć pory z garnka i umieścić w łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Wyjmij pory z łaźni z lodem i pozwól im spuścić. Najlepszym sposobem, aby pozwolić im spuścić jest umieszczenie ich w obrębionej patelni do pieczenia, a następnie Podtrzymanie patelni pod kątem, aby woda mogła zabraknąć porów.
Niech drenażu przez 10 minut lub tak, podczas gdy można zrobić vinaigrette.
Umieść oliwę z oliwek, ocet, musztardę, sól i pieprz, w słoiku i ubijaj, aż dobrze się zemulguje.
Marynować pory w vinaigrette:
Umieść pory w obramowanym, długim naczyniu (danie zapiekanki Pyrex będzie działać na to również).
Polać pora winegretem. Delikatnie obrócić pory i skropić nieco więcej vinaigrette po drugiej stronie.
Przykryć folią i niech pory marynować w vinaigrette przez co najmniej 2 godziny, lub do 3 dni. (Schłodzić, jeśli marynowanie trwa dłużej niż 2 godziny.
Im dłużej marynują, tym smaczniejsze i delikatniejsze stają się.)
Pory należy podawać w temperaturze pokojowej.
Alternatywna propozycja serwowania: marynowane pory pokroić w poprzek na 1-calowe segmenty i podawać z paskami prażonej czerwonej papryki, które zostały marynowane w tym samym vinaigrette.