Por Vinaigrette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać porów Vinaigrette spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 238 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pory gotowane na parze w Vinaigrette {poireaux Vinaigrette}, Por Vinaigrette, oraz Pory W Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. przyciąć ciemnozielone wierzchyz porów, pozostawiając koniec korzenia nienaruszony.
Usunąć zewnętrzną warstwę. Począwszy od 1" powyżej rootend, połówki porów wzdłuż. Umyć pory, upewniając się, aby oczyścić cały piasek z pomiędzy warstwami. Suszyć lekko na ręcznikach papierowych.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju i masła w dużej, głębokiej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać pory, doprawić solą i pieprzem, i gotować, obracając od czasu do czasu, aż światło rozjaśni się w miejscach, o 5 protokół.
Dodaj winęi gotuj, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, 3-4 minuty.
Dodaj 1 szklankę wody, ciecierzycę, tymianek i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, aż pory się skończą, około 20 minut.
W międzyczasie ubij 1 łyżkę pietruszki, Dijonmustard, ocet i pozostałe 2 łyżki olejuw małej misce. Doprawić winegret do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć pory na talerz, skropić winegretem, na wierzch jajka i przybrać pozostałą 1 łyżką natki pietruszki.
W porcji: 137 kalorii, 11 gramów tłuszczu, 7 gramów węglowodanów