Ponzu-Marynowane Carne Asada Tacos
Ponzu-marynowane Carne Asada Tacos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 73 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, oliwę z oliwek, ponzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Carne Asada Tacos, Carne Asada Tacos, oraz Carne Asada Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ponzu, cukier, ocet, czosnek, chili i oliwę z oliwek w średniej misce i ubijaj, aż cukier się rozpuści. Rezerwy 2 łyżki marynaty i odstawić.
Umieść stek w torbie z zamkiem błyskawicznym i dodaj marynatę. Uszczelnij worek, wyciskając jak najwięcej powietrza. Przechowywać w lodówce i pozostawić do marynowania przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do najwyższego ustawienia ciepła, przykryć i podgrzewać przez 10 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami lub czystymi ręcznikami kuchennymi.
Dodaj steki do gorącej stronie grilla i gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane z pierwszej strony, o 2 protokół. Odwróć steki za pomocą szczypiec i gotuj, aż druga strona będzie rumiana, a stek zarejestruje się w temperaturze 52° na natychmiastowym termometrze odczytu, o 2 minuty dłużej. Jeśli stek zacznie się palić przed osiągnięciem temperatury wewnętrznej, przenieś na chłodniejszą stronę grilla i kontynuuj gotowanie.
Przenieść do deski do krojenia i pozostawić na 10 minut.
Pokroić mięso na kawałki 1/2 do 1/4 cala i przenieść do średniej miski wraz z dowolnymi sokami.
Dodaj zarezerwowane marynaty i wrzucić do herbu.
Podawać z tortillami, kolendrą, cebulą, kimchi i limonką.