Pomidory zwęglone
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina i 20 minut do spędzenia w kuchni, zwęglone pomidory mogą być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Mieszanka bardzo winorośli pomidory, oliwa z oliwek, cukier muscovado, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Okra zwęglona z pomidorami, Tacos Z Kurczaka Ze Zwęglonymi Pomidorami, oraz Hushwee Hummus ze Zwęglonymi pomidorami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 160C / Gaz 3 / wentylator 140C. umieść patelnię lub ciężką żeliwną patelnię (nie nieprzywierającą) na wysokim płomieniu i pozostaw do ogrzania.
Pomidory pokroić na pół wokół równika.
Posmaruj ścięte powierzchnie 1 łyżką oleju i umieść przycięte bokiem na gorącej patelni. Gotować bez zakłóceń przez 1 minutę, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
Przełożyć pomidory, pokroić w bok, do płytkiego naczynia do pieczenia.
Powierzchnie wyciąć za pomocą octu, następnie z około 2 łyżkami oleju.
Na każdym pomidorze umieścić kawałek lub dwa czosnku i posypać cukrem.
Piec przez około 1 godzinę, aż pomidory będą głęboko brązowe i lepkie wyglądające. Ostudzić trochę, a następnie zakończyć posypką octu balsamicznego, dodatkowym olejem i rozsypką bazylii.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.