Pomidory z boczkiem, serem pleśniowym i bazylią
Pomidory z boczkiem, serem pleśniowym i bazylią mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory porzeczkowe, ocet sherry, chleb kanapkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodka bazylia Martini z serem pleśniowym pomidory, Sałatka Caprese z serem pleśniowym, bazylią i pomidorami, oraz Ser pleśniowy i boczek pieczone pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Z każdej kromki chleba wyciąć 1 rundę foremką do ciastek.
Gotować boczek w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż ostry, a następnie przenieść do ręczników papierowych do drenażu.
Wylać tłuszcz boczku z patelni i tłuszcz rezerwowy (nie czyścić patelni).
Ciepła 1 1/2 łyżki oleju na patelni na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie toast 3 rundy chleba, obracając się raz, aż złoty kolor, o 3 minut ogółem.
Tosty przełożyć na stelaż do ostygnięcia i doprawić solą i pieprzem. Tosty pozostałe 3 rundy chleba w 1 1/2 łyżki więcej oleju w ten sam sposób.
Gotować szalotkę w 2 łyżkach zarezerwowanego tłuszczu boczku i pozostałe 3 łyżki oleju w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, około 2 minut.
Dodać ocet i dusić, ubijając, aż emulguje, o 1 minutę. Przyprawić sos solą i pieprzem i ogrzać, przykryć.
Pokruszony bekon. Ułóż chleb na 6 talerzach i podziel między nimi plasterki pomidora, układając plasterki i posypując między plasterki bazylią i boczkiem.
Posypać serem i pozostałą bazylią i boczkiem na i wokół pomidorów. Łyżka trochę ciepłego sosu bekonowego na i wokół pomidorów i doprawić solą i pieprzem.
* Toasty mogą być wykonane 3 godziny wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. * Dressing można zrobić 1 godzinę wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed kontynuowaniem. * Pomidory można pokroić 1 godzinę wcześniej i przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej.