Pomidory Prowansalskie
Pomidory prowansalskie wymagają z grubsza 20 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 134 kalorie. Jeśli masz bułkę tartą, oliwę z oliwek, zioła prowansalskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą), Pomidory Prowansalskie, oraz Pomidory Prowansalskie.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Pomidory pokroić na pół wzdłuż, posolić i pieprzyć pokrojone powierzchnie.
Umieść pomidory pokrojone na powierzchnię, na patelni i gotuj pomidory przez 3 minuty.
Dodaj czosnek i odwróć pomidory, aby powierzchnia cięta była zwrócona w dół i gotuj kolejne 2 minuty.
Pomidory wyjąć i odstawić na bok.
Dodaj bułkę tartą i zioła prowansalskie na patelnię i saute, mieszając, przez 2 minuty, lub aż okruchy są powlekane, dodając łyżkę oleju więcej, jeśli to konieczne.
W międzyczasie rozgrzej brojlery do wysokiej. Wyłożyć blachę do pieczenia folią i umieścić pomidory pokrojone bokiem na folii. Podziel okruchy między połówki pomidorów. Broil przez 1 minutę i służyć.