Pomidor Tatins
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pomidorów Tatins. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 2G białka, oraz 22g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz gęsty chleb, ząbek czosnku, pesto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidor Tates Tatins, Banan & Rum tatins, oraz Strawberry Tarte Tatins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. i lekko posmaruj 2 płytkie patelnie do pieczenia olejem.
Pomidory pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i ułożyć w jednej warstwie na patelniach do pieczenia. Pomidory pieczone w górnej i dolnej części piekarnika, aż po prostu miękkie, ale nie rozpada się, o 15 protokół, i ostudzić lekko w patelniach na stojakach. Pozostaw piekarnik włączony.
Pokroić chleb w plastry o grubości 1/2 cala i 4-calowym okrągłym nożem wyciąć 4 rundy.
Rund pędzla po obu stronach z pozostałą 1/3 szklanki oleju i ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Toast rundy w środku piekarnika, aż złoty kolor, o 5 protokół, i natychmiast wcierać po obu stronach z wyciętych stron czosnku. Doprawić tosty solą i pieprzem.
Warstwa 1 plasterek każdego żółtego i czerwonego pomidora w dolnej części każdego z czterech 4-calowych (około 1-cup) ramekins i rozprowadzić 1 łyżeczka pesto równomiernie na każdym. Powtórz warstwę raz i top każdy Tatin z tostem rundy.
Pieczemy Tatins w środku piekarnika tylko do gorąca, o 5 protokół. Odwróć płytkę nad każdym ramekinem i odwróć ramekiny na talerze.
Podawać Tatins natychmiast.