Pomidor Imbir Gelée CLAM Shooters
Strzelanki z małż pomidorowo-imbirowych mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 60 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 10 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz cukier, Serrano chiles, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pomidor Imbir Gelée CLAM Shooters, Strzelanki Gruszkowo-Imbirowe, oraz Zupa pomidorowo-truflowa Popcorn Shooters.
Instrukcje
Przecier jedną czwartą pomidorów z imbirem w robocie kuchennym, aż będzie gładka, około 2 minut.
Przenieść do małego ciężkiego rondla i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Dokładnie wyczyść procesor, a następnie przecier pozostałe pomidory w partiach z chiles, solą i cukrem, aż będą gładkie, 2 do 3 minut.
Przełożyć do miski i wymieszać z gotowanym przecierem pomidorowym imbirowym.
Wyłóż duże sito z ułożonymi w stos kwadratami z gazą i ustaw na głębokim niereaktywnym garnku lub dużym czystym wiadrze. Ostrożnie wlać przecieru do środka gazę. Zbierz boki gazę na przecieru, aby utworzyć duży worek i związać boki ze sobą bezpiecznie sznurkiem tak blisko przecieru, jak to możliwe, ale bez wyciskania przecieru. Związać worek z drewnianą łyżką dłuższą niż średnica garnka i usunąć sito. Ustaw łyżkę na górze garnka, zawieszając worek wewnątrz garnka i pozostawiając kilka centymetrów pod workiem, aby nie siedział w żadnej wodzie pomidorowej, która się gromadzi. (Alternatywnie, przenieść wodę z pomidorów do innego pojemnika, gdy się gromadzi.)
Niech worek powiesić 4 godziny w temperaturze pokojowej.
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia w 7-do 8-quart ciężkiego garnka.
Dodać małże i gotować, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż małże zostaną otwarte szeroko, mieszając i sprawdzając często po 6 minutach i przenosząc małże jako otwarte do miski. (Należy wyrzucić małże, które nie zostały otwarte po 10 minutach.) Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, shuck małże.
Wyrzucić worek z gazą i jego zawartość bez wyciskania.
Do miski wlać wodę z pomidorów przez duże sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym. Odmierz 4 szklanki wody pomidorowej i zachowaj pozostałą część do innego użycia.
Przenieść 1/2 szklanki wody pomidorowej do małego rondla, następnie posypać żelatyną i pozostawić zmiękczyć 1 minutę.
Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, tylko do rozpuszczenia żelatyny, a następnie mieszać do pozostałych 31/2 szklanek wody pomidorowej.
Ułóż szklanki na tacach i umieść 1 lub 2 liście kolendry w każdym, następnie małż, a następnie 1 lub 2 więcej liści kolendry.
Do każdej szklanki dodać około 1 łyżki wody pomidorowej (za każdym razem wymieszać wodę, aby żelatyna pozostała dobrze rozprowadzona) i schłodzić, luźno przykryte folią, co najmniej 3 godziny. (Żelatyna będzie zagęszczona, ale nie ustawiona; musi łatwo wysunąć się ze szkła.)
* Woda pomidorowa (bez żelatyny) może być wykonana 2 dni wcześniej.
Wlać przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem, a następnie schłodzić, przykryć.* Strzelanki można schłodzić do 1 dnia.