Pomidor Cebula Chutney
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj chutney z cebulą pomidorową. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 237 kalorii, 1G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka soli koszernej, oliwy z oliwek, octu szampańskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-łatwy Chutney s, cebula pomidor Chutney, jak zrobić cebula pomidor Chutney, oraz Chutney imbirowo-pomidorowo-cebulowy na słodko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia. Przygotuj lodową kąpiel, napełniając do połowy dużą miskę wodą i dodając tacę z kostkami lodu
Za pomocą noża do parkowania Wytnij mały znak krzyża na spodzie pomidorów. Zanurz je we wrzącej wodzie na 15 do 30 sekund, aż skóra zacznie się łuszczyć. Za pomocą szczelinowej łyżki wyjmij pomidory z garnka i przenieś do łaźni lodowej, aby szybko ostygły i zatrzymać proces gotowania. Pomidory obierz rękami lub nożem do parkowania.
Pokrój je na pół i wyciśnij nasiona. Grubo posiekać pomidory i odstawić. Powinieneś mieć około 3 1/2 szklanki
Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z olejem. Gdy olej się połyskuje, dodaj cebulę. Gotować, sitrring od czasu do czasu, aż lekko zmiękną i uzyskać trochę koloru, o 5 protokół
Dodać pomidory i goździki, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zaczną się rozkładać i uwalniać płyn, około 10 minut.
Dodać ocet i agawę. Nadal gotować, mieszając często, aby zapobiec spalaniu, aż płyn odparuje i Chutney jest myśleć, około 5 minut. Chutney będzie przechowywany w lodówce przez okres do 1 tygodnia