Pomidor, bazylia i Ricotta Gelati
Pomidor, bazylia i ricotta Gelati mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 393 kalorie, 10g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól koszerną, pomidory łzy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ricotta, tort pomidorowo-bazyliowy, Zupa pomidorowa z serem Ricotta i bazylią, oraz Tarta pomidorowa z Ricottanem i bazylią.
Instrukcje
Pomidory Puree w procesorze, aż będą gładkie. Przecedzić przez drobne sito, naciskając na ciała stałe, aby uwolnić wystarczającą ilość przecieru pomidorowego, aby odmierzyć 2 szklanki. Wszelkie pozostałe puree i cząstki stałe wyrzucić do sitka.
Dodaj 1 szklankę schłodzonego syropu cukrowego i szczyptę gruboziarnistej soli koszernej do przecieru pomidorowego; wymieszaj, aby zmiksować.
Przenieść mieszankę pomidorową do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Zamrozić.
Przynieś 1 1/2 szklanki syropu cukrowego, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Wyjąć z ognia; dodać 3 szklanki liści bazylii do syropu i mieszać, aż zwiędną.
Przenieść mieszaninę bazylii do miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 2 godziny. Puree bazylii mieszaniny i 6 łyżek wody w blenderze, aż będzie gładka.
Przenieść mieszankę bazylii do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Zamrozić.
Połącz ser ricotta i mleko w procesorze; puree, aż będzie gładka.
Dodać 3/4 szklanki syropu cukrowego i proces do wymieszania i gładkie.
Przenieść mieszankę ricotta do maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Zamrozić.
Wymieszać 1 szklankę cukru i 1/3 szklanki wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż kolor jest średni bursztyn (nie głęboki bursztyn), od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki patelni z ciasta szczotki zanurzone w wodzie i wirowanie patelni, o 7 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia. Delikatnie wrzuć pomidory do gorącego syropu karmelowego, przechylając patelnię, aby pokryć. Za pomocą widelca szybko wyciągnij pomidory i przenieś na arkusz folii. Całkowicie chłodne pomidory. Czy z wyprzedzeniem: kandyzowane pomidory cherry można zrobić 5 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Wlać wystarczającą ilość oleju roślinnego do ciężkiego małego rondla, aby osiągnąć głębokość 1 cala. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku rondla.
Rozgrzać olej na średnim ogniu do 177°.
Dodać liście bazylii i smażyć tylko do przezroczystego, o 2 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś Bazyl na ręczniki papierowe, aby osuszyć. DO AHEAD: może być wykonany 5 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Używając 1-do 1 1/2-calowej miarki do lodów, wyjmij 1 miarkę każdego loda do płytkich misek lub szklanek.
Udekoruj kandyzowanymi pomidorkami cherry i smażonymi liśćmi bazylii i podawaj.