Pomarańczowy Tort Wegański
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać pomarańczowy wegańskie ciasto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 16 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś sól, olej roślinny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 53 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie), Wegańskie ciasto pomarańczowo-porzeczkowe Brunch, oraz Cranberry Orange (Blender) Coffee Cake - Bezglutenowe & Wegańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia 8x8 cali.
Zmiksuj pomarańczę w blenderze, aż się skropi; odmierz 1 szklankę soku pomarańczowego.
W misce wymieszać sok pomarańczowy, mąkę, cukier, olej roślinny, sodę oczyszczoną i sól.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, około 30 minut.