Pomarańczowy Tort Oliwkowy Z Kandyzowanymi Orzechami Włoskimi
Pomarańczowy tort oliwkowy z kandyzowanymi orzechami włoskimi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu. Mieszanka soku pomarańczowego, cukru pudru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 135 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto oliwkowe z kandyzowaną pomarańczą, Ciasto Z Oliwą Z Krwawej Pomarańczy Z Kandyzowanymi Pistacjami, oraz Wyznanie # 67: uzależniony od kandyzowanych orzechów włoskich, szuka pomocy ... morelowy i kandyzowany chleb orzechowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko nasmaruj patelnię sprężynową oliwą z oliwek.
Umieścić orzechy włoskie w robocie kuchennym. Puls do drobno zmielonego.
W średniej misce wymieszać orzechy włoskie, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
W dużej misce, ubić jajka z mikserem elektrycznym, aż pieniste, o 2 protokół.
Dodać cukier do jajek i ubić do kremowej, o 3 protokół. Wymieszać w mieszaninie orzecha włoskiego.
Dodaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i oliwę z oliwek i ubijaj do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni springform i piec, aż złoty i tester ciasta wyjdzie czysty, około 1 godziny.
Podczas gdy ciasto jest chłodzenie, zrobić polewy. Blachę do pieczenia wyłożyć silpatem.
Umieść cukier w średniej, ciężkiej patelni z dnem na średnim ogniu. Cukier gotować, mieszając od czasu do czasu, aż całkowicie się stopi i będzie miał jasną bursztynową barwę. Natychmiast dodać orzechy włoskie i wymieszać, aby połączyć.
Wlać orzechy włoskie na przygotowaną blachę do pieczenia, pracując szybko, aby je rozłożyć.
Posypać je natychmiast grubą solą morską.
Sposób złożenia: wierzch ciasta polać cukrem pudrem do równomiernego przykrycia. Lekko rozbić duże kawałki orzechów włoskich i równomiernie rozprowadzić na wierzchu ciasta.