Pomarańczowo-Migdałowy Chleb Makowy
Potrzebujesz chleb wegetariański lacto ovo? Pomarańczowo-migdałowy chleb makowy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 7G tłuszczu i w sumie 243 kalorii. Za 35 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 23 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga mleka, mąki, oleju roślinnego i cukru. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chleb Z Makiem Migdałowym, Chleb Z Makiem Migdałowym, oraz Batoniki muesli z makiem migdałowym do żucia (odmiana maku cytrynowego).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj i posyp mąką dużą Bochenek.
W misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Ubij 2 1/4 szklanki cukru, oleju roślinnego i jajek w innej misce, aż będą gładkie. Wymieszaj mleko, Mak, 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego i 1 1/2 łyżeczki ekstraktu maślanego do mieszanki jajecznej.
Dodaj mieszankę mąki; mieszaj, aż ciasto zostanie po prostu zwilżone.
Wlej ciasto do przygotowanej bochenka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 50 do 60 minut.
Ubij 3/4 szklanki cukru, sok pomarańczowy, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego i 1/2 łyżeczki ekstraktu maślanego w misce, aż będzie gładka.
Gorący Bochenek maku polać polewą z soku pomarańczowego.